Druhé semifinále, druhý bod pro Třebechovice.

2. Semifinále KLM

21.2. 2018 Jaroměř, 18:00

HC Jaroměř 2:4 SK Třebechovice p. O.

 

Třetiny: 0:1 1:1 1:2

Branky a nahrávky: 26. Světlík (Bujňák), 48. Hlavnička (Hamáček, Vejman) –  17. Beránek M. (Wolf J.)  23. Dittrich M. (Hubáček J.)  59. Matouš M. (Drašnar J.)  60. Drašnar T. 

Rozhodčí: Svoboda – Petr, Pecha

Vyloučení: 4:8  Využití: 2:0 Oslabení: 0:1

Střely na branku: 34:32 Diváci: 193

 

HC Jaroměř: Navrátil (Vacek) – Bujňák, Merkl, Mišinec, Souček, Kotrč, Ježík – Kačerovský, Hamáček, Vejman, Hlavnička, Světlík, Čtvrtečka, Všetečka, Háze, Mertlík

SK Třebechovice p.O.: Petrů T. – Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J. – Dittrich M., Hubáček J., Šeda V. – Wolf J., Drašnar T., Beránek M. – Matouš M., Drašnar J., Vik J.

V druhém semifinále KLM jsme na svém ledě přivítali Třebechovice. První třetina moc pohledný hokej nepřinesla. Na oubou stranách se chybovalo ve středním pásmu a žádné z družstev si nemohlo vytvořit větší tlak. Ke konci třetiny nás pak začli hosté mírně přehrávat. Z toho vyplynula i jejich branka, když se v 17. minutě hned po vhazování prosadil Beránek. Stav po prvním dějství byl tedy 0:1.

Do druhé třetiny jsme vkročili bídně. Snad ještě hůř než do té první a hosté trestali. V 23. minutě se po nešťastném odrazu před bránou prosadil Dittrich- 0:2. Tato branka jakoby nás nakopla a postupně jsme převzali otěže zápasu. Začali jsme se dostávat do tlaku a do šancí, které ale bravurně likvidoval hostující Petrů. Ovšem ani ten nedosáhl na dorážku Světlíka, který v 26. minutě snížil na 1:2. Zbytek třetiny jsme byli jasně lepším týmem, ale další branku se nám již vstřelit nepodařilo. Naopak hosté mohli zvýšit po nebezpečných únicích. S těmi si ale bez problému poradil Navrátil, a tak byl stav po dvou třetinách 1:2.

Do třetí třetiny jsme šli s jasným cílem otočit průběh zápasu. Začali jsme aktivně a opět jsme soupeře dostali pod tlak. V 48. minutě se prosadil střelou z první Hlavnička a vyrovnal na 2:2. Poté náš tlak mírně opadl, ale stále jsme byli více na kotouči a vytvářeli si šance. Když už se zdálo, že zápas skončí opět remízou, prosadili se hosté. Konkrétně Matouš, který se v 59. minutě nejlépe zorientoval před bránou a převrhl misky vah na Třebechovickou stranu- 2:3. V závěru jsme ještě zkusili hru bez brankáře, která se nám ovšem nevydařila a Drašnar zkorigoval skóre na konečných 2:4,  když opuštěnou svatyni Navrátila trefil bez větších problémů. Nezbývá nám, než zatnou zuby a pokusti se sérii otočit. Další zápas se hraje v pátek 23.2. od 18:00 na ZS v Třebechovicích.