Jaroměř předvedla další gólovou přehlídku!

9.kolo KLM

4.11. 2018, 17:00

TJ Spartak Nové Město n. Metují 1:10 HC Jaroměř

Třetiny: 0:2, 1:3, 0:5.

Branky a nahrávky: 28. Bureš (Vencl) – 5. Hlavnička (Mertlík, Kotrč), 10. Světlík (Hlavnička, Krause), 22. Mišinec (Světlík), 34. Kačerovský (Krause), 35. Bujňák (Háze), 44. Světlík, 46. Souček (Duben), 49. Teuber (Merkl, Mišinec), 51. Hamáček (Háze, Souček), 54. Duben.

Vyloučení: 14:10

Rozhodčí: Karlík – Kozák, Řezníček.

TJ Spartak Nové Město n. Metují: Burian – Hanousek, Krejcar, Novák, Zákravský – Škoda, Sedláček, Reichmann, Rojšl, Lunka, Vencl, Bureš, Chmelík, Pohl, Řezníček.

HC Jaroměř: Vacek (Prokš) – Bujňák, Souček, Mišinec, Koblížek, Kotrč, Merkl, – Duben, Hamáček, Háze, Světlík, Krause, Hlavnička, Teuber, Mertlík, Kačerovský, Čtvrtečka.

 

V 9. kole KLM královéhradeckého kraje nás cesta losu zavedla za našim nejbližším soupeřem, do Nového Města n. Metují. S tímto soupeřem jsme se naposledy utkali 31. ledna 2016.

Již v 5. minutě první třetiny jsme otevřeli skóre zápasu, kdy se před klecí domácích zcela nekrytý Hlavnička prosadil rychlou kličkou do backhandu, 0:1. O necelých 5 minut později jsme využili naši první přesilovou hru. Rychlou souhrou na sebe Krause s Hlavničkou strhli pozornost, čehož využil Světlík, který se opět ocitl zcela nekrytý před domácí brankou a rychlou Hlavničkovu přihrávku přesně usměrnil za Burianova záda, 0:2. Poslední dvouminutovku první třetiny jsme dohrávali v oslabení, kdy soupeř mohl uštědřit našim borcům gól do kabiny a dostat se k nám na rozdíl jediné branky. Nicméně skvěle chytající Venda Vacek úspěšně zneškodnil všechny projektily domácích a dal Jaroměři důležitý klid potřebný do druhé třetiny.

Hned v úvodu druhého dějství ukázal svůj skvělý herní přehled a klid na holi náš „Hightower“ Mišinec. Skvělým pohybem na modré čáře pro sebe vytvořil mezírku, kde dostal přesnou přihrávku od Světlíka a následnou pumelicí mezi lapačku a beton zaznamenal svůj první gól této sezóny, 0:3. Soupeři svitla naděje v 28. minutě, kdy se po chybě v obraně před naší brankou ocitl naprosto sám domácí Bureš a rychlou střelou mezi betony snižoval skóre, 1:3. Tato branka však klukům doplnila do hlavní střelný prach a rozjela naši střeleckou hitparádu. Nejprve se prosadil tvrdou střelou z mezikruží bijec Kačerovský, kdy jej našel Krause, který si pro sebe šikovně sklepl ze vzduchu domácí rozehrávku, 1:4. Do konce druhé třetiny jsme přidali ještě jednu branku, kterou přesnou trefou od modré čáry zaznamenal Bujňák, 1:5.

V poslední třetině jsme i nadále pokračovali v naší gólové přehlídce. Nejprve se ve vlastním oslabení prosadil Světlík, který ukázal svou sílu na kotouči, přetlačil domácího obránce a dostal se tak do „brejkové“ situace zakončené krásným blafákem do backhandu, 1:6. O necelé dvě minuty později o sobě dal vědět Souček, který vyslal přesnou ránu do pravého horního rohu, 1:7. Další branku přidal Pepek Teuber, který svým důrazem před kasou hostí využil přesilovou hru již po šesti vteřinách a zvýšil tak na 1:8. Stále jsme měli chuť skórovat, což ukázali Hamáček s Házem, kdy dokázali ve vlastním oslabení vytvořili přečíslení dva na jednoho a po rychlé výměně první jmenovaný dorážel kotouč do nekryté klece, 1:9.Tečkou za skvělým utkáním bylo přidání desáté branky, kdy se svým prvním gólem mezi dospělými šikovně prosadil junior Tomáš Duben.

Dík opět patří našim fanouškům, kteří za námi dorazili a byli slyšet v průběhu celého utkání! V příštím kole, ve středu 7. listopadu od 18 hodin, budeme na domácím ledě hostit celek TJ Sokol Semechnice.