Těžký duel rozhodnutý až v prodloužení!

15.kolo KLM

29.11. 2018, 18:00

HC Opočno 2:3 pp. HC Jaroměř

Třetiny: 2:1, 0:1, 0:0, 0:1.

Branky a nahrávky: 13. Hejduk (Škrabal, Libnar), 17. Slezák (Jakl) – 17. Světlík, 36. Hlavnička (Mišinec, Světlík), 61. Hlavnička (Bujňák, Světlík).

Vyloučení: 8:6 + nařízené TS v neprospěch domácích (Hlavnička – neproměnil)

Rozhodčí: Karlík – Horák, Vodička.

HC Opočno: Sajdl T. (Mičian) – Sajdl R., Kubiček, Jakl, Hejduk, Řehák F., Franc – Lukášek, Černík, Libnar, Řehák J., Slezák, Srpek, Škrabal, Brožek, Sajdl L., Šafář, Janoušek.

HC Jaroměř: Vacek (Prokš) – Bujňák, Souček, Mišinec, Koblížek, Merkl, Krištof, Duben – Vejman, Kotrč, Kačerovský, Světlík, Síla, Hlavnička, Pekárek, Záliš, Teuber.

 

V 15. kole KLM nás na svém velmi mrazivém kluzišti přivítal celek z nedalekého Opočna. Teplota klesla pod bod mrazu, proto bylo všem jasné jak bude utkání nepříjemné.

To, že utkání pro nás bude nepříjemné potvrdili i domácí hráči, kteří na nás s úvodím vhazováním vlétli a okamžitě přistoupili na velice důrazný a silový hokej, což nám ze začátku dělalo problémy. Dopouštěli jsme se hrubých obranných chyb a chytající Prokš měl plné ruce práce. Bohužel jsme mu nijak naší obrannou hrou nepomohli, a tak se po naší další chybě dostal ke kotouči domácí Hejduk, který přesnou střelou nad lapačku otevřel skóre utkání, 1:0. Bohužel nás to neprobralo a o další čtyři minuty déle jsme inkasovali podruhé. Slezák vyvážel kotouč z vlastního pásma, přejel s ním až do naší třetiny, kde se dostal na úroveň kruhů a nenápadnou střelou mezi našimi obránci poslal kotouč do levého horního rohu a zvyšoval na 2:0. Další inkasovaná branka už nás nakonec dokázala probudit, a ještě tutéž minutu se blýskl svým důrazem Světlík, který nejprve střílel tvrdou střelu nad pravý beton. Ta se však odrazila a z chumle před bránou se kotouč vykutálel zpět přímo ke Světlíkovi, který jej již na podruhé usměrnil za Sajdlova záda, 2:1.

Do druhé třetiny jsme vstoupili snad ještě více rozhozeni, když již na začátku 23. minuty jsme darovali soupeři našimi dvěma fauly nebezpečnou výhodu pěti proti třem. Nicméně ve vlastním oslabení ujel domácí obraně Hlavnička, který byl faulován a bylo pro něj nařízeno trestné střílení, které se mu však vůbec nezdařilo a neproměnil jej. Neproměnné trestné střílení nás konečně dostalo do vyšších obrátek, nakoplo nás k větší aktivitě, kterou jsme ve 36. minutě zužitkovali. Při přesilové hře se skvěle v levém rohu vymotal mezi dvěma obránci Světlík, posunul kotouč na modrou čáru, kde stál připravený Mišinec, jenž jej vyslal prudce na branku. Do střely ještě vložil hůl Hlavnička a tečí připsal vyrovnávací branku, 2:2.

Poslední třetina přinesla velmi rychlý hokej, kde jsme převážně dominovali, nicméně skvěle chytající Sajdl úspěšně zlikvidoval všechny naše střelecké pokusy, a tak se utkání za nerozhodného stavu 2:2 dostalo do prodloužení.

V prodloužení však netrvalo dlouho, ještě v jeho první minutě Světlík vyvezl kotouč z našeho obranného pásma přes celé kluziště, výborně přenechal Bujňákovi, který krásnou kličkou eliminoval dva domácí hráče a poslal kotouč na odstoupeného Hlavničku, jenž jej z první poslal mezi betony a rozvlnil sítě domácích potřetí a my jsme tak získali druhý, velice důležitý, bod za výhru 2:3 v prodloužení.

Děkujeme opět našim fanouškům, že fandili až do konce a pomohli nám k zisku důležitých bodů. V příštím kole vyzveme na domácím ledě Novou Paku.