Jaroměřští i nadále postrádají ostré náboje!

7.kolo II. Části skup. A – KLM

3.2. 2019, 17:00

BK Nová Paka 7:2 HC Jaroměř 

Třetiny: 2:0, 3:1, 2:1.

Branky a nahrávky: 1. Nevyhoštěný (Spal), 7. Hric (Nevyhoštěný, Šuvara), 31. Pulec (Spal), 38. Hric (Zeman), 40. Mlčoch (Kadeřábek), 42. Malík (Hidveghy), 52. Pulec (Hric) – 35. Mišinec (Světlík), 51. Hlavnička (Světlík).

Vyloučení: 8:6 + 10 min OT NESP pro domácího hráče č. 33 a zároveň pro hostujícího hráče č. 91.

Rozhodčí: Pahulák – Bednář, Runštuk.

HC Jaroměř: Vacek (Prokš) – Bujňák, Souček, Koblížek, Mišinec, Merkl – Mertlík, Hamáček, Záliš, Světlík, Háze, Hlavnička, Pekárek, Teuber, Kačerovský, Síla.

BK Nová Paka: Veselý (Dosoudil) – Mlčoch, Zeman, Pulec, Spal, Malík, Pour – Nevyhoštěný, Hnik, Hric, Šuvara, Kadeřábek, Hidveghy, Krsek, Kloutvor, Moník.

V neděli, 3. února jsme končili náš tří zápasový trip na ledě Nové Paky, kdy se domácí představili v nových dresech a zároveň chtěli potvrdit svou suverenitu a vedoucí pozici v nadstavbové části. Téměř tři stovky přihlížejících diváků tak čekala zajímavá podívaná.

Skóre utkání otevřeli domácí již v první minutě. Podařilo se jim dostat ihned pod tlak naší první pětku a svůj nápor využili z hole Nevyhoštěného, 1:0. O šest minut déle se prosadil Hric, když mu se štěstím při jeho střele pomohl odraz od našeho hráče, 2:0.

Do druhé třetiny jsme nastoupili s větší koncentrací a vyšší vůlí bojovat. Hra byla velice vyrovnaná, nicméně bezbrankový stav třetiny změnili opět domácí. Při souboji o kotouč před Vackovou svatyní se nejlépe zorientoval domácí Pulec a z otočky zavěsil do horního rohu, 3:0. O několik chvil déle ale pro nás vykřesal naději Mišinec, který střílel po Světlíkově přihrávce z levého kruhu a nádherně trefil pravý horní roh, 3:1. Bohužel pro nás domácí ukázali svou silnou stránku, a to využívání přesilových her. Zemanovu střílenou přihrávku od modré čáry v prostoru mezi kruhy tečoval Hric a zvýšil na 4:1. V posledních deseti sekundách druhé třetiny jsme zkusili zariskovat a zamíchat s dějem. K početní výhodě jsme odvolali brankáře, bohužel vhazování vyhráli domácí, a ještě před sirénou dokázal Mlčoch přes celé kluziště trefit odkrytou branku, 5:1. 

Na začátku posledního dějství jsme si vybrali další smolný moment, kdy se při naší přesilové hře kvůli nedorozumění zmocnil v našem obranném pásmu kotouče Malík a blafákem zakončoval a zvyšoval již na 6:1. V 51. minutě ještě snížil Hlavnička, který dorážel do odkryté klece Světlíkovu střelu, 6:2. Poslední tečku za utkáním přidal Pulec, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě a upravil tak na konečných 7:2.

Bohužel i nadále se nám v nadstavbové části nedaří navázat na skvělé týmové výkony ze základní části. Nezbývá než hodit vše za hlavu a snažit se soustředit na blížící se play-off. Děkujeme jaroměřským fanouškům, kteří s námi vyrazili na trip, a i za jejich podporu v takto těžkých zápasech, kdy i přes neúspěch stojí za námi. Věříme, že tuto deku, co na nás leží prolomíme a ukážeme, jak se v Jaroměři hraje hokej.

V příštím utkání vyzveme na domácím ledě HC Náchod, kdy zároveň odehraje své poslední utkání v dresu Jaroměře dlouholetý jaroměřský hráč Miloš Růta.