Skvělý výkon vedl zaslouženě k první výhře v sérii!

Čtvrtfinále play-off – KLM

17.2. 2019, 17:00

HC Jaroměř 5:2 HC Wikov Hronov

Třetiny: 3:1, 1:0, 1:1.

Branky a nahrávky: 2. Hlavnička (Háze, Světlík), 8. Krause (Merkl), 9. Hlavnička (Světlík), 30. Hlavnička (Světlík, Krause), 58. Záliš (Hamáček) – 14. Petr, 49. Exner (Šejnoha, Dostál).

Vyloučení: 6:9 + 10 min. NESP pro hostujícího hráče č. 69 Havelec a 2 + 10 ZHK pro hostujícího hráče č. 77 Exner

Rozhodčí: Šmika – Roischel, Pechánek.

HC Jaroměř: Vacek (Prokš) – Bujňák, Souček, Mišinec, Koblížek, Kotrč, Merkl – Teuber, Hamáček, Záliš, Světlík, Háze, Hlavnička, Čtvrtečka, Krause, Kačerovský, Mertlík, Síla, Pekárek.

HC Wikov Hronov: Mahdal (Ševců) – Mlateček, Podzimek, Daňo, Štelzig, Ježík, Rudy, Dostál – Šejnoha, Perutek, Petr, Kubelka, Fišer, Havelec, Hylena, Exner, Dudadík, Franců.

V neděli jsme začínali finální boje sezóny KLM 2018/2019. Na svém ledě jsme přivítali HC Wikov Hronov, se kterým jsme v play-off měřili síly naposledy před dvěma lety, kdy jsme jej v boji o třetí místo porazili a získali tak bronzové medaile.

Ihned od úvodního vhazování jsme začali s velkou chutí a dominancí. Po sedmdesáti šesti sekundách jsme dokonce připsali naši první trefu, když Házeho chytrou střelu dorážel ze druhé vlny zcela nekrytý Hlavnička, 1:0. Aktivitu jsme stále navyšovali, soupeře k ničemu nepouštěli. V 8. minutě vyvezl Krause z našeho obranného pásma kotouč, dostal jej až do útočné třetiny, kličkou na střed se zbavil obránce a nádhernou střelou do levého vinglu rozvlnil sítě hostí podruhé, 2:0. Okamžitě v následujícím střídání jsme vstřelili další branku, která však nebyla uznána, jelikož rozhodčí neviděl kotouč přejít brankovou čáru, a tak ji bohužel pro nás nemohl uznat. S tím se však nesmířila dvojice Světlík-Hlavnička. Světlík se dostal s kotoučem na útočnou modrou čáru a poslal přízemní střelu na Mahdalovu svatyni, kterou šikovně tečoval Hlavnička a vrátil našim borcům odepřený gól, 3:0. Ve 14. minutě ještě zdramatizoval průběh třetiny Petr, který se zmocnil kotouče po naší ztrátě a rychlou střelou po zemi překonal Vacka, 3:1.

Druhé dějství přineslo důslednější přístup ke hře na obou stranách. Soupeř si začal lépe plnit obranné povinnosti a přestal nás pouštět tolik do šancí, jak tomu bylo v první třetině. I přes jeho lepší obrannou hru došlo ke vstřelení naší další branky, kdy Krause s Hlavničkou ukradli kotouč hostujícímu obránci a dostali se tak do přečíslení tři na jednoho, které doplňoval rozjetý Světlík. Hlavnička shodil do strany na Světlíka, který na sebe nechal natáhnout jediného obránce Hronova, přehrál puk zpět na Hlavničku, který na poprvé úspěšný nebyl, ale svou dorážku už trefil pod horní tyč a potvrdil tím tak svůj hattrick, 4:1.

Třetí třetina byla velice dramatická, neboť hronovští značně přiostřili v soubojích a dávali našim borcům znát, že se nedají porazit zadarmo. Soupeř navíc dokázal ještě zahustit atmosféru na jaroměřské střídačce, když se ve 49. minutě dostal k odraženému kotouči Exner a dorazil jej do odkryté branky, 4:2. To hronovské nakoplo a jejich aktivita v osobních soubojích se ještě více zdůraznila. Ovšem některé „zákroky“ byly až za hranou, například Exnerův faul na Světlíka, kterého trefil do oblasti hlavy a krku a zaslouženě si šel odpykávat dvou a následný desetiminutový osobní trest. V závěru třetiny jsme navíc naší nedůsledností darovali soupeři dvě přesilové hry, které však ani v šesti s odvolaným brankářem proměnit nedokázali. Navíc se dostal do gólové šance Záliš, kterého přesnou žabičkou poslal do úniku Hamáček. Záliš souboj s obráncem vyhrál a poslal kotouč do prázdné branky a pečetil tak výhru prvního utkání v sérii na konečných 5:2.

Velký dík patří jaroměřským fanouškům, kteří vytvořili nádhernou kulisu a hnali nás za vítězstvím, hrát pro takto živý dav je velká radost! Děkujeme.

Tuto středu, 20. února od 18 hodin na ZS v Hronově, odehrajeme další utkání v sérii a budeme bojovat o postup do semifinále KLM.