Ve finálové sérii jsme se ujali vedení

Úvodní finále play off Poháru Vladimíra Martince

13.3.2022, 17:00

HC Jaroměř  5:1  HC Spartak Polička

Stav série 1:0, hraje se na dva vítězné zápasy. 

Třetiny: 2:0, 0:1, 3:0.

Branky a nahrávky:  8. Souček ml. (Tomášek), 19. Záliš (Josef Teuber), 46. Holub (Souček ml.), 51. Kačerovský (Mertlík), 57. Štohanzl (Mertlík) – 23. Kyncl (Beran, Boštík).

Střely: 41:28. Vyloučení: 9:5.  Využití 0:0.  Oslabení 0:0. Diváků: 98.

Rozhodčí: Petr – Roischel, Karlík.

HC Jaroměř: Prokš – Souček st., Kotrč (C), Vágner, Mišinec, Bujňák, Mach, Štohanzl – Souček ml., Záliš, Josef Teuber, Krause, Kačerovský, Hájek, Mertlík, Tomášek, Holub, Rind. Trenér: Marek Mach.

HC Spartak Polička: Vít – Macek, Elis, Boštík, Nunvář, Beran – Kyncl, Krajíček (C), Kunstmüller, Šerejch, Pazourek, Prokopec, Martinů, Vondra, Nečas. Trenér: Vojtěch Šír.

V úvodním finále Poháru Vladimíra Martince jsme šli do vedení v 8. minutě zásluhou Lukáše Součka mladšího. V 19. minutě nabral rychlost jaroměřský expres Pepa Teuber, zavezl puk za bránu a zadovkou u bližší tyče vyzval ke skórování Vojtu Záliše – 2:0. V prostřední části nás rozhodčí hned pětkrát potrestal vyloučením. Některé naše fauly byly zbytečné, pravda ale také je, že některé verdikty rozhodčího zůstaly nepochopeny… Hosté ale naštěstí pro nás nedokázali využít ani dvojnásobné početní výhody. Svůj jediný gól dala Polička při hře pět na pět, ve 23. minutě se prosadil Michal Kyncl. Třetí třetina už se odehrávala v naší režii. Ve 46. minutě si dojel pro kotouč za branku soupeře Souček ml. a krásně našel Tondu Holuba – 3:1. O pět minut později se prosadil Dominik Kačerovský a v 57. minutě napřáhl od modré Matěj Štohanzl a výsledku dal konečnou podobu! Naše vítězství bylo zasloužené, hráči si pak užili děkovačku se spokojenými diváky. K dobré atmosféře na jaroměřském zimním stadionu přispěla i početná a slušně fandící skupina fanoušků Poličky.