Pohár Vladimíra Martince zůstal doma!

Rozhodující 3. finále play off Poháru Vladimíra Martince

20.3.2022, 17:00

HC Jaroměř  3:2  HC Spartak Polička

Stav série 2:1, vítězem PVM je Jaroměř. 

Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1.

Branky a nahrávky:  10. Tomášek (Holub), 28. Bujňák (Vágner, Háze), 59. Tomášek (Souček st.) – 33. Šerejch (Krajíček, Nunvář), 48. Elis (Plachý, Pazourek).

Střely: 32:37. Vyloučení: 11:9.  Využití 1:1.  Oslabení 0:0. Diváků: 230.

Rozhodčí: Šmika – Roischel, Řezníček.

HC Jaroměř: Prokš – Souček st., Kotrč (C), Vágner, Mišinec, Bujňák, Dvořák, Mach, Štohanzl – Souček ml., Záliš, Josef Teuber, Krause, Tomášek, Háze, Holub, Rind. Trenér: Marek Mach.

HC Spartak Polička: Dostál – Čermák, Macek, Elis, Boštík, Nunvář, Beran – Plachý, Kyncl, Krajíček (C), Kunstmüller, Šerejch, Pazourek, Prokopec, Vondra, Nečas. Trenér: Vojtěch Šír.

Rozhodující finále mělo velice slušnou kulisu, o což se zasloužil i početný a slušně fandící kotel fanoušků Poličky. Hrál se hodně bojovný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Skóre otevřel k naší velké radosti v 10. minutě Kuba Tomášek. Když se ve 28. minutě v přesilové hře prosadil ranou z levé strany Tomáš Bujňák, vypadalo to hodně nadějně. Hostující Spartak se ale dokázal neuvěřitelně zvednout. Ve 33. minutě zařídil z nenápadné akce kontaktní gól Zdeněk Šerejch. Na 2:2 vyrovnal ve 48. minutě v početní výhodě Patrik Elis. Rozjetá Polička se pak dokonce radovala potřetí, rozhodčí ale tuto branku neuznal. V závěru jsme se nadechli k náporu, vypracovali jsme si několik zajímavých šancí, tu nejvyloženější zahodil Vojta Záliš. Když už se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, dostal se puk k Tomáškovi a hrdina večera zblízka rozhodl o tom, že pohár zůstane v Jaroměři. ✌️ Cennou trofej předala našemu kapitánovi Pavlu Kotrčovi ikona českého a československého hokeje 🇨🇿 Vladimír Martinec. Náš finálový soupeř Spartak Polička hrál kvalitní a férový hokej, opíral se o výborné fandy. 👍 Celkově to byla pěkná tečka za sezonou, poděkování zaslouží hráči, trenéři, funkcionáři, sponzoři v čele s Městem Jaroměř a pochopitelně i naši skvělí fanoušci! 💙🤍💙

Marek Mach, trenér HC Jaroměř:Polička měla velkou motivaci, má spoustu kvalitních mladých hráčů. První zápas série jsme zaslouženě vyhráli, ve středu v Poličce jsme ale nehráli nic, nebruslili jsme, nechávali jsme se často vylučovat. Rozhodující finále bylo o vůli, naštěstí byl delegován jeden z nejlepších rozhodčích, který to pískal na obě strany. Zase jsme se nevyvarovali zbytečných vyloučení, oni hráli důrazný hokej a proto to vypadalo, jak to vypadalo. Jsme rádi, že jsme pohár nakonec získali, bylo by smutné ho tady po posledním zápase sezony předávat soupeři.“